English  |   |   |
11:11 | پنجشنبه 4 ارديبهشت 1393

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری در یک نگاه

تاریخچه واحد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری فعالیت خود را در خرداد ماه سال 1364 بنا به تقاضای مردمی و پیشنهاد آیت ا... غیوری نماینده ولی فقیه در شهرری و هلال احمر تاسیس شد و کار خود را در یک دفتر استیجاری 300 متری واقع در طبقه فوقانی مسجد فیروز آبادی شهرری با اعلام آمادگی پذیرش 100 نفر دانشجو در چهار رشته الهیات در مقطع کارشناسی، کشاورزی، الکترونیک و مکانیک در مقطع کاردانی پس از معرفی حدود 62 دانشجو در دبیرستان جدیدالاحداث شهید با هنر آغاز کرد.

به کمک مسئولین محترم سازمانها و ارگانها پس از گذشت اندکی، موفق به اجاره قسمتهایی از ساختمان اداری مجتمع کارخانه سیمان ری شد که این ساختمان بعدها با وقف ساختمان شماره دو توسط مرحوم پورغدیری واقع در بزرگراه فدائیان اسلام، خیابان کبریت سازی به شماره یک معروف شد.

بر اساس آمارهای موجود در بهمن سال 1368 کل متراژ زمین ساختمان شماره یک ، 17 هزار مترمربع و ساختمان شماره دو حدود 10 هزار متر مربع بوده است. که از این میزان حدود 20 درصد معادل 3500 متر مربع زیر بنای ساختمان شماره یک و حدود 65 درصد معادل 6500 متر مربع زیر بنای ساختمان شماره دو بوده است. تعداد کل کلاسهای واحد در آن زمان 19 کلاس بود. در آن محدوده زمانی شماره دو به عنوان سالن ورزشی و سالن امتحانات مورد استفاده قرار می گرفت و در فاصله سال 1368 تا بهمن 1372 زیر بنای ساختمان شماره یک حدود 30 درصد رشد یافته و از 3500 متر مربع به 5000 متر مربع افزایش یافته است.

همچنین ساختمان شماره دو نیز حدود 20 درصد رشد یافته است و از 6500 متر مربع به حدود 8046 متر مربع افزایش پیدا کرد. تعداد کل کلاسهای درسی پس از توسعه فضاها 54 کلاس بود که از این تعداد 19 کلاس در واحد شماره یک  و 35 کلاس در واحد شماره دو وجود داشت. لازم به توضیح است در این دوره از سایر امکانات رفاهی دانشگاه می توان به مواردی از قبیل آزمایشگاه و کارگاه های تخصصی، سلف سرویس ( در مجموع 850 متر مربع ) ، مراکز ورزشی اشاره کرد.

همچنین در سال 1377 به دنبال برنامه ریزی های وسیعی که در زمینه توسعه فضای آموزشی، رفاهی، زیربنایی و ... به مورد اجرا گذاشته شد، زمین مجتمع یادگار امام (ره) در جوار حرم مطهر امام راحل خریداری و از 5 دیماه 1377 این مجتمع در زمینی با مساحت 30 هکتاری با ساخت  و سازهای اولیه فعالیت خود را آغاز کرد.

وضعیت کنونی

مجتمع دانشگاهی یادگار امام (ره) با مساحتی بالغ بر 74 هکتار و 108390 متر مربع زیر بنا یکی از بزرگترین سایت های دانشگاهی منطقه 8 بوده و دارای بزرگترین مرکز تحقیقات - پژوهشی و فرهنگی شامل: مرکز رشد، مرکز آموزش نیروی انسانی ، مرکز IT، کتابخانه دیجیتال و نمازخانه مرکزی می باشد.این سایت دارای سوله های آموزشی، کارگاه ها و آزمایشگاه های مجهز بوده و دارای بیش از 20 هزار دانشجو در 94 گرایش در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در هفت دانشکده مصوب ( علوم انسانی، فنی مهندسی، آموزش معلمان، علوم پایه، شیخ صدوق (هنر و معماری)، مدیریت و حسابداری و مهندسی برق (شهدای هسته ای) ) می باشد. این واحد دانشگاهی با در بر داشتن 4 نمازخانه، 4 سالن ورزشی، بیش از 152 هزار جلد کتاب، 7 سالن غذاخوری و رستوران و 30 درصد سهام بیمارستان آموزشی-درمانی امیرالمومنین (ع) اقدام به تربیت بیش از 59 هزار دانش آموخته نموده و به سهم خویش نقش موثری در پیشبرد اهداف والای نظام مقدس جمهوری اسلامی و تقویت بنیان توسعه پایدار داشته است.

در شرایط کنونی ساخت و سازها و توسعه مجتمع یادگار امام (ره) به این قرار است:
پارکینگ مکانیزه دانشجویی، رستوران و سوله های آموزشی افتتاح و ساختمان آزمایشگاه های تخصصی در آستانه بهره برداری است.

شایان ذکر است در حال حاضر حوزه های اصلی واحد عبارتند از: حوزه ریاست، اداری مالی، پژوهش، دانشجویی، آموزش، عمران، فرهنگی، روابط عمومی، حراست و نهاد رهبری.

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرکز اطلاعات، آمار و رایانه واحد شهر ری می باشد.
انتخاب وب سایت :