کاهش شهریه رشته‌محل‌های غیرپزشکی بدون آزمون تا ۵۰ درصد

۱۷ مرداد ۱۳۹۶ | ۰۹:۴۰ کد خبر : ۳۶۸۷ اخبارها و رویدادها
در بخشنامه‌ای از سوی فرهاد رهبر ابلاغ شد
کاهش شهریه رشته‌محل‌های غیرپزشکی بدون آزمون تا ۵۰ درصد

فرهیختگان: یکی از برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی که رابطه مستقیمی در تعیین شهریه دانشجویان دارد و خواهد داشت، پایین آوردن نرخ وابستگی به شهریه دانشجویان در این دانشگاه بوده است. براساس وعده مسئولان، این دانشگاه با تکیه بر منابع درآمدی دیگر ازجمله فعالیت‌های اقتصادی دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری، وابستگی خود به شهریه را کاهش داده است. براساس برنامه این دانشگاه، این کاهش وابستگی به‌صورت تدریجی و سالانه خواهد بود؛ اتفاقی که می‌تواند مسئولان این دانشگاه را به اینکه در سال‌های آینده از مزیت پایین‌تر بودن شهریه خود برای رقابت با دانشگاه‌های رقیب استفاده کنند و دانشجویان آینده را به بهره‌مندی از تحصیل ارزان‌تر، امیدوار کند. دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای عدالت آموزشی و فراهم آوردن امکان تحصیل برای افراد محروم و کم‌بضاعت و همچنین به‌منظور تشویق دانشجویان نخبه و پژوهشگر، تسهیلات و تخفیفاتی در نظر گرفته است.

علی‌اکبر ولایتی، رئیس هیات‌موسس و هیات‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی همواره در سخنان خود بر اجرای عدالت آموزشی و حمایت از دانشجویان محروم تاکید کرده است. او تیرماه امسال در دیدار با تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نوید داد نسبت به کاهش شهریه‌ها و در عین حال ارتقای برنامه‌ها و فعالیت‌های علمی در مناطق محروم با توجه بیشتری اقدام و برنامه‌ریزی خواهد شد. کمک به نخبگان از دیگر موضوعات مورد تاکید رئیس هیات‌موسس و هیات‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی است. او اردیبهشت امسال هم تاکید کرد اگر دانشجویی نخبه است و وضع مالی‌اش اجازه نمی‌دهد شهریه‌های این دانشگاه را پرداخت کند یا باید در شهریه آن تخفیف قائل شد یا اگر از اقشار محروم است باید کمک کرد با هزینه کمتری به تحصیل ادامه دهد.

به دنبال تاکید مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی مبنی‌بر کاهش و تخفیف شهریه برای نخبگان، دیروز فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بخشنامه نرخ شهریه سال تحصیلی  97-96 برای رشته‌های تحصیلی غیرپزشکی و علوم پزشکی از کاردانی تا دکتری تخصصی را ابلاغ کرد. براساس این بخشنامه که توسط فرهاد رهبر به همه روسای واحدهای مراکز استان (دبیران هیات‌های امنای استانی)، روسای واحدها و مراکز آموزشی و سازمان سمای دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده است، به‌منظور جذب نخبگان و کمک به تحصیل دانش‌آموزان مناطق محروم و کاستن از بار مالی خانواده‌ها، شهریه ثابت و متغیر رشته‌محل‌های گروه غیرپزشکی بدون آزمون تا 50 درصد کاهش پیدا خواهد کرد. البته این کاهش شهریه بعد از اعمال 10 درصدی شهریه در سال تحصیلی جدید است.

براساس بخشنامه‌ای که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرده است، با توجه به مصوبه شانزدهمین اجلاس هیات‌امنای دانشگاه مبنی‌بر تعیین نرخ شهریه دانشجویان، مقرر شد نرخ شهریه شامل شهریه پایه (ثابت) و متغیر همه دانشجویان به شرح زیر اعمال شود:

به‌منظور جذب نخبگان و کمک به تحصیل دانش‌آموزان مناطق محروم و کاستن از بار مالی خانواده‌ها، شهریه ثابت و متغیر رشته‌محل‌های گروه غیرپزشکی بدون آزمون مقاطع کاردانی و کارشناسی که در نقشه جامع علمی کشور دارای اولویت بوده و کمبود دانشجو دارند تا 50 درصد کاهش می‌یابد.

این کاهش 50 درصدی شهریه برای سال تحصیلی 97-96 بعد از اعمال افزایش تا 10درصدی شهریه این رشته‌محل‌ها نسبت به سال 95 محاسبه می‌شود. پیشنهاد دقیق ارقام کاهش‌یافته شهریه ثابت و متغیر هر رشته‌محل با رعایت شرایط فوق‌الذکر در اختیار رئیس واحد دانشگاهی و تصویب نهایی برعهده کمیسیون دائمی هیات‌امنای استان است.

دانشجویان قدیم (شامل ورودی‌های سال 1395 و ماقبل)

دانشجویان رشته‌های غیرپزشکی:  (شهریه پایه) براساس شهریه پایه‌ای که هر ورودی در سال 1395 پرداخت کرده است، در سال تحصیلی 97-96 بدون افزایش در نظر گرفته می‌شود. (شهریه متغیر) نرخ 10درصد افزایش نسبت به شهریه متغیری که هر ورودی در سال 1395 پرداخت کرده است.

دانشجویان رشته‌های پزشکی: (شهریه پایه) دانشجویان رشته‌های علوم‌پزشکی که قبل از مهر 96 وارد دانشگاه شده‌اند، افزایش نمی‌یابد. (شهریه متغیر) شهریه متغیر دانشجویان رشته‌های علوم‌پزشکی که قبل از مهر 96 وارد دانشگاه شده‌اند 80 درصد نرخ شهریه اعلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای رشته‌های خودگردان در سال تحصیلی 97-96 است که رقم آن متعاقبا از سوی وزارت مذکور اعلام و از سوی سازمان مرکزی دانشگاه ابلاغ می‌شود.

دانشجویان جدیدالورود (از مهر 1396)

دانشجویان غیرپزشکی: نرخ افزایش شهریه پایه و متغیر در کلیه مقاطع تحصیلی نسبت به شهریه پایه و متغیر پرداختی در سال 1395 به میزان 10درصد تعیین می‌شود.

دانشجویان علوم‌پزشکی: شهریه پایه دانشجویان رشته‌های علوم‌پزشکی که سال 96 وارد دانشگاه می‌شوند 10 درصد نسبت به سال 95 افزایش می‌یابد و شهریه متغیر آنها 80 درصد نرخ شهریه اعلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای رشته‌های خودگردان در سال تحصیلی 97-96 است که رقم آن متعاقبا از سوی وزارت مذکور اعلام و از سوی سازمان مرکزی دانشگاه ابلاغ خواهد شد.

شهریه رشته‌محل‌های جدید که در واحد دانشگاهی دایر شده است و این رشته‌ها در واحدهای دیگر همان استان یا استان همجوار موجود بوده‌اند، براساس شهریه رشته‌های هم‌نام واحد دانشگاهی تعیین شود.

همچنین شهریه پایه و متغیر دکتری پژوهش‌محور همانند شهریه دکتری آموزشی و پژوهشی با احتساب 10 درصد افزایش نسبت به سال قبل تعیین شود.

تبصره 1: مجموع اعتبار تخفیفات شهریه برای هر واحد دانشگاهی حداکثر 75/0 درصد شهریه محاسبه شود که نحوه اجرای آن در بخشنامه‌ای متعاقبا ابلاغ می‌شود.

تبصره 2: در چارچوب مصوبات هیات‌های امنای استانی، میزان و نحوه محاسبه شهریه واحدهای برون‌مرزی، واحدهای بین‌الملل داخلی و دانشجویان غیرایرانی متعاقبا از طریق اداره‌کل بین‌المللی دانشگاه، بخشنامه مربوطه ابلاغ خواهد شد.

تبصره 3: در صورت تصویب رشته با عنوان جدید برای سال تحصیلی 97-96 میزان شهریه آن با بررسی در دبیرخانه کمیته شهریه سازمان مرکزی دانشگاه متعاقبا اعلام خواهد شد.

لازم به ذکر است که تمام مکاتبات لازم در رابطه با موضوع شهریه لازم است صرفا با دبیرخانه کمیته شهریه واقع در دفتر برنامه و بودجه معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی (شماره تماس 47353612-021) صورت پذیرد.

همچنین مسئولیت اجرای بخشنامه با روسای واحدها و مراکز آموزشی و نظارت بر حسن اجرای آن برعهده روسای واحدهای مراکز استان (دبیر هیات‌امنای استان) می‌باشد.

Nasrin ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۴:۳۵
شهریه رشته روانشناسی و زیست شناسی چند هست برای ورودی مهر 96_97