در پیچ و خم آغاز ترم/ بخش یک

با آغاز شهریور، بحث‌های بازگشایی دانشگاه و آغاز ترم جدید و انتخاب‌واحد، دوباره سر زبان‌ها می‌افتد و تا چشم به هم بزنید، بازه زمانی «انتخاب‌واحد» از راه می‌رسد.

۱۳ شهریور ۱۳۹۶ | ۰۷:۴۰ کد خبر : ۳۷۷۴ اخبارها و رویدادها

انتخاب‌واحد چیست؟

پیش از آغاز ترم در دانشگاه‌ها دانشجویان با پدیده‌ای به نام «انتخاب‌واحد» روبه‌رو می‌شوند؛ پدیده‌ای که شاید در وهله اول امری ساده به نظر بیاید اما با دقت نظر در این مرحله از ثبت‌نام دانشجویان برای تحصیل در ترم پیش‌رو، تکلیف فارغ‌التحصیلی نیز زودتر مشخص می‌شود.

در انتخاب‌واحد باید به چه چیزهایی توجه کرد؟

با مشورت از دانشجویان و دوستان خود در ترم‌های بالاتر دروس خود را برای اخذ در زمان انتخاب‌واحد مشخص کنید و توجه داشته باشید که برخی دروس پیش‌نیاز دروس دیگرند و باید به ترم بعدی خود هم توجه کنید.

1- لیستی از دروس انتخابی با توجه به استادانی که طبق شرایط خود انتخاب کردید تهیه کنید.

2- با توجه به تغییراتی که هر ترم در استادان هر گروه به وجود می‌آید دقت کنید که این استادان در لیست انتخاب‌واحد وجود داشته باشند و دروس مورد نظر شما را در رشته تحصیلی خودتان ارائه کرده باشند.

3- با توجه به لیستی که تهیه کرده‌اید و روزها و ساعاتی که استادان مورد نظر شما دروس را ارائه کرده‌اند به انتخاب درس‌ها بپردازید و شماره گروه درس مورد نظر خود را انتخاب و یادداشت کنید.

4- با توجه به اینکه هر گروه درسی دارای ظرفیتی مشخص است، لیستی از دروس دیگری را که امکان انتخاب دارید به همراه داشته باشید زیرا این امکان وجود دارد که درسی که شما خواهان آن هستید دیگر ظرفیتی برای پذیرش دانشجو نداشته باشد.

5- دانشجویان شهریه‌پرداز از وجود میزان مبلغ لازم جهت پرداخت شهریه ثابت در کارت اعتباری خود اطمینان داشته باشند.

6- دانشجویان از باز بودن سیستم آموزشی به دلیل بدهی شهریه و عدم پرداخت وام صندوق رفاه مطمئن شوند.

7- درصورت بروز هرگونه مشکل اعم از قطع ارتباط اینترنتی یا تکمیل‌ظرفیت و... دانشگاه فقط در ساعات اداری جوابگو است، پس کار را برای دقیقه آخر نگذارید.

از قوانین انتخاب‌واحد چه می‌دانید؟

عدم اطلاع کافی از قوانین آموزشی در دوران تحصیل دانشجویی فقط برای دانشجویانی که در سال‌های اولیه تحصیل به سر می‌برند کاربردی نیست و دانشجویان سال‌بالایی نیز در بسیاری از موارد از این عدم اطلاع رنج می‌برند.

1- دانشجو در هر نیمسال تحصیلی لازم است حداقل 12 و حداکثر 20 واحد درسی انتخاب کند و حداکثر واحد مجاز انتخابی در دوره تابستان 6 واحد درسی است.

2- اگر میانگین نمرات دانشجویی در یک نیمسال حداقل 17 باشد، در این صورت دانشجو با تایید گروه آموزشی در نیمسال تحصیلی بعد می‌تواند حداکثر تا 24 واحد درسی اخذ کند.

3- چنانچه دانشجو در نیمسال آخر برای دانش‌آموختگی، حداکثر 24 واحد درسی باقی داشته باشد، به شرطی که میانگین معدل وی بالای 10 باشد، می‌تواند تا 24 واحد درسی اخذ کند.

4- در شرایط خاص که دانشجو با گذراندن حداکثر هشت واحد درسی فارغ‌التحصیل شود، با تایید گروه آموزشی، می‌تواند واحدهای مذکور را در دوره تابستان اخذ کند.

5- در صورتی که واحدهای انتخابی یا باقیمانده دانشجو در پایان هر نیمسال به تشخیص گروه آموزشی، بنا به دلایل موجه و خارج از اراده دانشجو به کمتر از 12 واحد درسی برسد، در این صورت این نیمسال به‌عنوان یک نیمسال کامل در سنوات تحصیلی وی محسوب می‌شود، اما در مشروط شدن یا ممتاز شدن دانشجو بی‌تاثیر است (به عبارت دیگر، در شرایط مذکور، اگر میانگین نمرات دانشجو کمتر از 12 شد مشروط نیست و اگر 17 و بالاتر شد ممتاز محسوب نمی‌شود).

پانيذ ۲۸ شهریور ۱۳۹۶ | ۱۲:۴۶
انتخاب واحد از کی شروع میشه؟
پاسخ مدیر سایت ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ | ۰۹:۵۷

شروع شده

هلیا ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ | ۱۰:۰۶
سلام من دانشجوی ورودی امسال هستم و به من گفتن برای انتخاب واحد و تعیین کلاس باید به سایت وارد بشم و انتخاب واحد کنم تا مشخص بشه کدوم کلاس هستم و چه زمانی باید بیام اما هروقت رو گزینه انتخاب واحد میرم اخطار میاد که در زمان مشخص شده مراجعه کنید،هرروز هم که میرم همین پیغام میاد اما زمان مشخص شده را اعلام نمیکنه،باید چکار کنم؟
ریحانه ۰۱ مهر ۱۳۹۶ | ۰۷:۱۲
سلام تاریخ حذف و اصافه کی هست
حمیدرضا ۰۳ مهر ۱۳۹۶ | ۱۹:۴۹
سلام خسته نباشید. من دانشجوی جدید الورود هستم .برای رزرو غذا به قسمت سلف مراجعه کردم ولی به من پیام میدهد که کاربری شما غیر فعال شده است. باید چه کار کنم ؟
پاسخ مدیر سایت ۰۴ مهر ۱۳۹۶ | ۰۹:۱۱

به امور دانشجویی ساختمان آی تی مراجعه شود

محمد ۰۴ مهر ۱۳۹۶ | ۰۰:۲۳
با سلام من به تازگی مدرک دیپلممو گرفتنم میخواسم بدونم میتونم ثبت نام کنم برا مهر ماه یا میره برای بهمن!؟ رشته تحصیلی هم برق بوده