ثبت‌نام در جشنواره دانشجویان نمونه کشوری تا پایان مهرماه ادامه دارد

هدیه نقدی و تحصیل بدون آزمون برای برگزیدگان

۱۷ مهر ۱۳۹۶ | ۰۸:۱۱ کد خبر : ۳۹۶۷ اطلاعیه ها
فرهیختگان: علاقه‌مندان به تحصیلات دانشگاهی بعد از چندسال زحمت و درس خواندن وقتی به دانشگاه وارد می‌شوند در فضایی تحصیل می‌کنند که ‌انگیزه‌های تشویقی مختلفی در آن به چشم می‌خورد. یکی از این موتورهای محرک «امکان دانشجوی نمونه شدن» است که هر ساله این دانشجویان در قالب جشنواره‌ای به همت وزارت علوم وبنیاد ملی نخبگان به جامعه علمی کشور معرفی می‌شوند. رویدادی که الگوسازی از دانشجویان نمونه، ترویج فرهنگ علم‌آموزی و پژوهشگری، ارتقای ‌انگیزه فعالیت‌های علمی و فرهنگی در میان این دانشجویان و تشویق آنها به پرورش همزمان ابعاد متعدد شخصیت‌شان در حوزه آموزش، پژوهش، فرهنگی و اخلاقی از جمله اهداف آن به شمار می‌رود. اما روزگذشته مجتبی صدیقی، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم ضمن اعلام فراخوان دور جدید جشنواره دانشجوی نمونه سال 96 اعلام کرده است که ثبت‌نام بیست و ششمین دوره از این جشنواره از نیمه دوم آغاز می‌شود و تا پایان این ماه ادامه دارد.

کلیه دانشجویان متقاضی دانشگاه‌های دولتی، غیرانتفاعی و پژوهشگاه‌های تابعه دو وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین دانشگاه‌های، پیام نور و فرهنگیان می‌توانند با مراجعه به سایت www. nemooneh. saorg. ir نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند. او در این باره اضافه کرد: «در سال 95، 3979 درخواست در مرحله اولیه ثبت‌نام داشته که از این بین 1300 درخواست ثبت نهایی و جمعا 196 نفر در مرحله دانشگاهی به دبیرخانه مرکزی معرفی شدند که 99 نفر آن مربوط به دانشجویان وزارت علوم و 97 نفر دانشجویان وزارت بهداشت بودند که درنهایت 40 نفر به‌عنوان برگزیدگان مرحله کشوری در اسفند سال گذشته مورد تقدیر قرار گرفتند.» به گفته صدیقی جشنواره امسال در سطح کشوری و در 6 گروه علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پایه، کشاورزی و دامپزشکی، هنر و علوم پزشکی در مقاطع مختلف انجام می‌شود که پس از ارزیابی داوران کشوری درنهایت دانشجویان نمونه کشوری انتخاب و معرفی خواهند شد.

کاهش تعداد دانشجویان نمونه سال95

به گفته صدیقی سال گذشته 40 دانشجو- که 13 نفر آنها از وزارت بهداشت و 27 نفر از وزارت علوم معرفی شده بودند- به‌عنوان دانشجوی نمونه برگزیده شدند. این در حالی است که این تعداد در سال 93 به 60 نفر می‌رسید، یعنی سال گذشته در مقایسه با سال 93 با کاهش 20 نفری در تعداد دانشجویان نمونه مواجه بوده‌ایم. چیزی که دلیل آن به درستی معلوم نیست و مسئولان وزارت علوم و بنیاد ملی نخبگان هم پاسخ واضح و مشخصی درباره آن ارائه نمی‌کنند.

فرصت مطالعاتی در خارج از کشور

اما ابوالحسن ریاضی، معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان، درگفت‌وگو با خبرنگاران خبر خوشی را برای برگزیدگان جشنواره امسال اعلام کرده و گفته است که برگزیدگان کشوری این دوره علاوه‌بر دریافت هدیه نقدی، امکان ادامه تحصیل بدون آزمون (برای منتخبان کارشناسی و کارشناسی‌ارشد) و فرصت مطالعاتی خارج از کشور با تامین هزینه صددرصدی (برای منتخبان مقطع دکتری) و با هماهنگی‌های انجام شده با بنیاد ملی نخبگان، از جوایز دانشجویی این بنیاد نیز برخوردار خواهند شد.

بنا بر تعریف آیین نامه مشترک میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، دانشجوی نمونه کسی است که از نظر علمی، فرهنگی، اجتماعی و رعایت شئون دانشجویی سرآمد دیگر دانشجویان باشد؛ این دانشجویان به لحاظ سطح انتخاب به دو دسته تقسیم می‌شوند: دانشجوی نمونه دانشگاهی که در سطح دانشگاه بالاترین امتیاز را کسب می‌کند و دانشجوی نمونه کشوری به واسطه کسب بالاترین امتیاز در گروه و مقطع، توسط دانشگاه مدارک آنان برای ارزیابی به وزارتین ارسال و در هیات‌های داوری وزارتین مورد ارزیابی و به لحاظ کسب بالاترین امتیاز در گروه تخصصی و مقطع تحصیلی در میان شرکت‌کنندگان، توسط معاونت‌های دانشجویی- آموزشی وزارتین به‌عنوان دانشجوی نمونه کشوری معرفی می‌شوند.