نخستین کنگره شهدای مدافع حرم دانشگاه های استان تهران در واحد یادگار امام (ره) شهرری برگزار شد

۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۸:۳۲ کد خبر : ۴۵۲۲ اخبارها و رویدادها

با حضور دکتر محمد مهدی طهرانچی سرپرست دانشگاه های آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی، دکتر هدایت الله جمالی پور فرماندار شهرستان ری، سردار محمد اسماعیل کوثری، حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا طیبی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آزاد اسلامی استان تهران، مجید درویشی رئیس بسیج دانشجویی استان تهران، حاج آقا نصر ا... رئیس بنیاد شهید شهرستان ری، روسای واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، اعضای هیات رئیسه، استادان ، مدیران،کارکنان و دانشجویان واحد یادگار امام (ره) شهرری ، و خانواده های معظم و معزز شهدای مدافع حرم، نخستین کنگره شهدای مدافع حرم دانشگاه های استان تهران  درسالن خوارزمی این واحد دانشگاهی برگزار گردید.

در ابتدای این کنگره دکتر محمد مهدی طهرانچی سرپرست دانشگاه های آزاد اسلامی استان تهران ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت بانوی بزرگوار اسلام حضرت فاطمه (س) گفت:»  بی کفایتی حاکمان قبل  برای ایران چیزی جز تعرض و حقارت  و از دست دادن سرزمین خود را به همراه نداشت است و  پیروزی جمهوری اسلامی ایران  امروزه باعث شده انقلاب اسلامی تبدیل به مکتب انسان سازی شود و این مکتب بزرگانی را تربیت کرده که ما نام شهدا را بر آنان اطلاق می کنیم.«

وی با اشاره به سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) اظهار کرد: قبر مطهر این بانوی بزرگ پنهان است پس اتفاقی در عالم رخ داده و خداوند تدبیری قرار داده که این مردم از حریم حرم دفاع نخواهند کرد و تاریخ هزار ساله همواره شاهد حملات متعددی به قبور مطهر و نورانی امامان است.بنابراین در این برهه از زمان افتخار بزرگی نصیب ما شده تا در برابر دشمنان متجاوز ایستادگی نمائیم و خوشا به سعادت شهدای مدافع حرم و هدف از برگزاری این کنگره تجلیل از مقام شامخ این عزیزان است.

طهرانچی با اشاره به بخشی از سخنان امیر مومنان حضرت علی (ع) در خصوص هلاک اجتماعی گفت: شبهات در جامعه و دشمنی سبب گمراهی و ذلالت است. امروزه ما در معرض شبهات هستیم و اگر از آن رهایی نیابیم دیگر نمی توان هدایت شد.

این مقام مسوول با اشاره به این مطلب که چرا دانشگاه بیش از هرسازمان دیگری باید به جایگاه شهید و شهادت توجه کند افزود: جایگاه فرهنگی و نقش دانشگاه در جامعه بسیار مشهود است و شهدای عزیز ما چه در جنگ تحمیلی و چه در حفظ حریم حرم پیام حیات را برای ما گذاشته اند و ما برای هدایت نیاز به تمسک به این پیام هستیم.

در ادامه این کنگره دکتر سعید قاضی مغربی رئیس واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری گفت:هدف از برگزاری این کنگره پاسداشت  رشادت‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران در دوران جنگ تحمیلی است و در این بین شهدای مدافع حرم دارای مظلومیت خاصی هستند

رئیس واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری اظهار کرد: «همجواری این واحد دانشگاهی با حرم مطهر و نورانی بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، حرم مطهر عبدالعظیم الحسنی (ع) و گلزار شهدا، تقدیم 6 شهید دانشجو در زمان جنگ تحمیلی و 6 شهید دانشجو مدافع حرم سبب انتخاب این واحد دانشگاهی برای برگزاری نخستین کنگره شهدای دانشجوی مدافع حرم استان تهران  شده است.

سردار محمد اسماعیل کوثری سخنران این مراسم معنوی  با اشاره به این مطلب که جنگ فی النفسه بد است و آیا دفاع نیز بد است؟ گفت: هر انسانی باید از حریم، اعتقادات ، خانه ، خاک و سرزمین خود دفاع کند و برخی احساس می کنند رزمندگان  از جنگ و جنگیدن خرسند هستند در صورتی که آنان از تعرض دشمن به کشور خود جلوگیری می کنند.

سردار کوثری گفت: در زمان پیروزی جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) در مقابل کشورهای که همگی آنان برای تعرض به ایران با یکدیگر متحد شده بودند بدون هیچگونه ابزار و تجهیزاتی و تنها با از خود گذشتگی شهدا، جانبازان و ایثارگران ایستادگی کرد.

وی افزود: یکسال پس از پیروزی جمهوری اسلامی در تاریخ 26 تیر ماه 1358 زمانی که صدام حسین راس کار آمد مخالفان با تشیخص این موضوع که خواسته های خود را از طریق این شخص می توانند عملی سازند و نظام نو پا جمهوری اسلامی  ایران را از بین ببرند گفت:مردم در قالب بسیج اجازه عملی شدن این خواسته را ندادند.

سردار کوثری با اشاره به رشادت های شهیدانی همچون شهید همت، چمران، آوینی و یا محسن چراغی شهید  16 ساله و نوجوان اظهار کرد: شهدای جنگ تحمیلی و مدافع حرم ره صد ساله را یک شب طی نمودند، هم جان و هم مال خود را برای تحقق آرمان های امام راحل فدا کردند.

سردار کوثری با اشاره به این مطلب که القاعده، طالبان و داعش توسط آمریکا، اسرائیل، عربستان و امارات ظهور کرده است گفت: زمانی که داعش به 35 کیلومتری مرزهای ایران نزدیک شد مقام معظم رهبری با تدابیر خود که نیروهای مسلح را به داخل خاک عراق هدایت کردند تا داعش حق ورود به ایران را نداشته باشد و نامه ای ایشان به حضرت آیت الله سیستانی وتشکیل بسیج ، سبب در امان ماندن ایران از شر نیروهای تکفیری گردیدند.

نماینده دوره هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: شهدای مدافع حرم بسیار مظلوم تر از شهدای جنگ تحمیلی هستند چرا که این شهیدان علاوه بر مجاهدت هجرت نیز کردند و از خانواده و خانه خود به دور ماندند، ما امروز مدیون خون شهدا و روح بلند آنان هستیم.

گفتنی است همخوانی سرود با موضوع ایثار و شهادت، دلنوشته فرزند شهید، مداحی و تجلیل از خانواده شهدای دانشجوی مدافع حرم، رونمایی از کتاب «خداحافظ سالار» نوشته استاد حمید حسام با حضور خانواده شهید والا مقام حاج حسین همدانی از جمله برنامه‌های اولین کنگره شهدای دانشجو و مدافعان حرم استان بود.

شایان ذکر است در پایان این مراسم معنوی به 4 نفر از شرکت کنندگان به قید قرعه کمک هزینه عتبات عالیات اهدا شد.