دانستنی‌های آموزشی

۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | ۰۸:۳۷ کد خبر : ۴۶۲۶ اطلاعیه ها
یکی از پایگاه‌های استنادی که بسیاری از اساتید دانشگاه تاکید زیادی بر رجوع دانشجویان برای استفاده از منابع آن دارند، اسکوپوس است، اسکوپوس بزرگ‌ترین پایگاه اطلاعاتی چکیده‌نویسی و استنادی در دنیا است. این پایگاه در اواخر  سال ۲۰۰۴ میلادی توسط ناشر قدرتمند هلندی الزویر  (Elsevier) تاسیس شد.‌ علاوه‌بر چکیده مقالات، دارای فهرست منابع هر مقاله نیز بوده و بدین ترتیب امکان محاسبه تعداد استنادات به هر مقاله را فراهم می‌کند. از این رو می‌توان دریافت هر مقاله در این مجموعه، تا‌کنون چند بار توسط سایر مقالات مورد استناد قرار گرفته است که این خود شاخصی برای تعیین کیفیت مقاله می‌شود. همچنین موثرترین کشورها، نشریات، موسسات علمی، آثار و دانشمندان از این طریق مشخص می‌شوند. محققان با عضویت در پایگاه علمی اسکوپوس خواهند توانست به مقالات تقریبا 20 هزار مجله از حدود پنج هزار ناشر دسترسی یابند. این پایگاه اطلاعاتی مقالات بانک مدلاین از سال ۱۹۹۶ به بعد را به طور کامل پوشش می‌دهد. همچنین در اسکوپوس می‌توانید به حدود ۱۷۰۰ مجله داوری شده، چهار میلیون صفحه کنفرانس، ۶۰۰ ناشر و ۳۳ میلیون چکیده  و حدود ۵۰۰ عنوان کتاب و نزدیک به ۴۰ میلیون رکورد و بیش از ۲۰ میلیون پایان‌نامه و ۲۱ میلیون پروانه ثبت اختراع دسترسی پیدا کنید.