بنی برای تشویق دانشجویان به خرید کتاب

۲۷ فروردین ۱۳۹۷ | ۰۸:۴۵ کد خبر : ۴۷۲۰ اطلاعیه ها
  سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 16 روز دیگر در مصلای تهران آغاز به کار می‌کند؛ نمایشگاهی که بزرگ‌ترین گردهمایی ناشران داخلی و خارجی به شمار می‌رود و بهترین فرصت برای علاقه‌مندان به کتاب به‌ویژه دانشجویان و طلاب به حساب می‌آید؛ فرصتی که این امکان را می‌دهد تا این قشر از جامعه که در عمل بیش از سایرین با کتاب سروکار دارند، بتوانند به راحتی به آثاری که مدنظر دارند- که شاید در ایام غیر از برگزاری نمایشگاه برای تهیه آن نیاز به دوندگی زیادی دارند و حتی در بسیاری از موارد به نتیجه دلخواه نیز نمی‌رسند- دست یابند.

علاوه‌بر تنوع آثار اعم از دانشگاهی و غیردانشگاهی و همچنین عرضه به‌روزترین منابع دانشگاهی از سوی ناشران خارجی، دانشجویان و طلاب می‌توانند از تسهیلاتی که همه‌ساله از سوی مسئولان وزارت ارشاد برای خرید آثار به این قشر ارائه می‌شود نیز استفاده کنند؛ تسهیلاتی که در قالب بن خرید کتاب یا بن تخفیف عرضه می‌شود، بخشی از هزینه‌های خرید کتاب را برای دانشجویان و طلاب تامین می‌کند و همین مساله باعث شده دانشجویان طی چند سال اخیر برای استفاده از این بن‌ها پیش از شروع نمایشگاه اقدام کنند.

با نزدیک شدن به برگزاری این دوره از نمایشگاه کتاب، روز گذشته شرایط اختصاص بن کتاب به دانشجویان و طلاب مشخص شد؛ شرایطی که براساس آن به هر دانشجو و طلبه‌ای 100 هزار تومان بن تعلق می‌گیرد که در این میان پرداخت 60 درصد هزینه (معادل 60 هزار تومان) بر عهده دانشجو و طلبه و 40 درصد (معادل 40 هزار تومان) از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد گذاشته شده است؛ این در حالی است که سال گذشته نیز همین مبلغ برای دانشجویان و طلاب اختصاص داده شده بود.

اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها و حوزه‌ها نیز از دیگر اقشاری هستند که می‌توانند از تسهیلات نمایشگاه کتاب تهران استفاده کنند. براساس آنچه در خبرها آمده، این قشر امکان استفاده از بن تخفیف 200 هزار تومانی را دارند که 70 درصد آن از سوی خود اساتید و 30 درصد دیگر از سوی معاونت امور فرهنگی این وزارتخانه تامین خواهد شد.

البته وزارت ارشاد علاوه‌بر حمایت از اساتید دانشگاه‌ها و حوزه‌ها، برای خرید کتاب توسط دانشگاه‌ها، مراکز علمی - پژوهشی، حوزه‌های علمیه و کتابخانه‌ها نیز برنامه ویژه‌ای دارد؛ به‌گونه‌ای که این مراکز امکان خرید کتاب تا سقف 100 میلیون تومان و بهره‌مندی از تخفیف حداکثری 25 درصدی را دارند؛ حمایتی که می‌تواند 25 میلیون تومان از هزینه خرید کتاب این مراکز را تامین کند.

نکته قابل‌توجه برای استفاده از بن کتاب این است که دانشجویان باید مدارک موردنیاز خود را شامل کارت ملی و کارت دانشجویی طی روزهای آینده در سامانه توزیع بن کتاب به نشانی http://bon.tibf.ir ثبت کنند.