معیارهای اصلی نگارش یک مقاله دانشجویی

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۰۸:۴۷ کد خبر : ۴۸۴۲ اطلاعیه ها
همه دانشجویان در طول تحصیل خود باید یک بار هم شده، دست به نوشتن مقاله بزنند؛ مقاله‌ای که برای نگارش آن باید ملاک‌هایی را مدنظر قرار داد. در ذیل نگاهی داریم به ملاک‌های محتوایی مقاله.

انسجام و نظام‌دار بودن: مرتبط بودن اجزای مختلف مقاله با همدیگر یکی از ملاک‌هایی است که دانشجو هنگام نوشتن مقاله باید آن را مدنظر قرار دهد. در حقیقت نگارنده باید عناوین فرعی مقاله خود را با نظمی منطقی از یکدیگر مجزا کند. تراکمی بودن: از آنجا که هدف پژوهش پاسخ به سوال‌هایی است که تا آن زمان دست‌کم از نظر محقق، پاسخی منطقی برای آن وجود نداشته، از این رو مقاله باید به‌گونه‌ای به سوالات جواب دهد که درنهایت منجر به کشف جدید در حوزه علم باشد.تناسب موضوع با نیازهای فعلی جامعه علمی: هر پژوهش علمی باید نیازهای اساسی جامعه علمی خود را در نظر گرفته و بتواند حداقل برای بخشی از آن مسائل راهکار ارائه دهد. از این رو باید از طرح موضوعاتی که از اولویت تحقیقی برخوردار نیستند، خودداری شود. خلاقیت و نوآوری: هر تحقیق علمی زمانی می‌تواند در ارتقای سطح دانش، موفق و موثر باشد که از فکری بدیع و خلاق برخوردار باشد و مقالاتی که به جمع‌آوری صرف بسنده می‌کنند، نمی‌توانند سهم عمده‌ای در پیشرفت دانش بشری داشته باشند. اجتناب از کلی‌گویی: هدف نهایی علم، صورت‌بندی یک «نظریه» است، از این رو نگارنده مقاله باید از کلی‌گویی درباره موضوع مطرح‌شده در مقاله‌اش خودداری کرده و درباره هر مساله مباحث علمی را به‌روشنی بیان کند.