نوشتن یک چکیده خوب برای مقاله

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۰۸:۱۵ کد خبر : ۴۸۴۷ اطلاعیه ها
۱- دقیق باشد: سعی کنید حتما مطالب و یافته‌های مهمی بیاورید و مطالب زائد را حذف کنید. خود را جای خواننده بگذارید و ببینید چه چیزهایی را بیشتر دوست دارد.
۲- مختصر باشد: چکیده باید بین ۲۵۰ تا ۴۵۰ باشد، هرچند برخی مجلات حداکثر ۲۰۰ کلمه و برخی دیگر ۵۰۰ کلمه را نیز جایز می‌دانند.
۳- بدون ارزشیابی باشد: شما تنها باید همانند یک داور بی‌طرف نتایج خود را گزارش کرده و از ارزشیابی مقاله خود پرهیز کنید. برای مثال نوشتن عبارت «در این مقاله پیشگام …» یا «انتخاب نمونه با دقت بسیار انجام گرفت» به بی‌طرفی شما خدشه وارد می‌سازد.
۴- استفاده از افعال مناسب: برای گزارش یافته‌های خود باید از افعال گذشته استفاده کنید و برای نتیجه‌گیری و ذکر کاربردهای مقاله، زمان حال را به کار ببرید.
۵- رعایت استاندارد جملات: در یک چکیده معمولا بخش‌های مختلف دارای تعدادی جملات استاندارد هستند: مقدمه یا زمینه (در حد یک جمله)، هدف (در حد یک جمله)، روش‌ها (در حد دو جمله)، یافته‌ها (در حد یک یا دو جمله) و نتیجه‌گیری (در حد یک جمله).