نکاتی برای چاپ مقاله در مجلات ISI

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۰۸:۵۰ کد خبر : ۴۸۷۱ اطلاعیه ها
طبیعتا درج مقاله دانشجو در مجلات ISI یکی از اهدافی است که هر دانشجویی به دنبال آن است، اما موضوع اصلی این است که چگونه مقاله‌ای بنویسیم که امکان انتخاب آن از سوی این مجلات وجود داشته باشد، از این رو در ذیل به برخی نکات اصلی در این زمینه اشاره شده است:
اولین مساله برای نگارش مقاله برای چاپ در مجلات ISI توجه به موضوع مجلات است، چراکه هر مجله در یک حیطه پژوهشی منتشر می‌شود. برای مثال برخی از این مجلات در حوزه روانشناسی یا پزشکی فعالیت می‌کنند و برخی دیگر در حوزه‌های مهندسی. به همین دلیل نگارنده مقاله باید در سایت مجله گستره موضوعی را که آن مجله به انتشار مقاله می‌پردازد، بررسی کرده و در صورتی که مقاله‌اش با موضوعات مجله مرتبط است، اقدام به ارسال مقاله خود کند. با این حال هر اندازه که مجله مورد نظر تخصصی‌تر باشد، احتمال پذیرفتن مقاله دشوارتر است. به عبارت دیگر، مقاله‌ای که در حوزه پزشکی صرفا به بیماری آلزایمر می‌پردازد، از پژوهشگران برتر این حیطه به‌عنوان داور استفاده می‌کند. در مقابل، داوران فعال در مجله پزشکی به این اندازه تخصصی به مقاله نگاه نمی‌کنند، از این رو هرچه مجله تخصصی‌تر شود، پذیرش مقالات دانشجویان از سوی داوران آن نیز با سختگیری بیشتری همراه خواهد بود. مساله دوم نمایه شدن مجله است، چراکه دانشجو باید به نمایه شدن مقاله‌اش در لیست مجلات ISI توجه لازم را داشته باشد، البته دانشجویان می‌توانند مقاله خود را در لیست مجلات اسکوپوس، پاب مد یا ISC نیز ثبت کنند، ولی ملاک اولین انتخاب خواهد بود. نکته سوم در بحث چاپ مقاله در مجلات ISI ضریب تاثیر است و اگر از قوی بودن محتوا و ساختار مقاله خود مطمئن هستید، از مجلات با ضریب تاثیر بیشتر استفاده کنید و در غیر این صورت از مجلات با ضریب پایین‌تر بهره بگیرید.