ضوابط تحصیل دانشجویان مشمول در دانشگاه

۲۳ مهر ۱۳۹۷ | ۱۱:۰۲ کد خبر : ۵۳۸۱ اطلاعیه ها

۱- -در صورتی که دانش آموز تا پایان ۲۰  سالگی موفق به اخذ مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی شده باشد مجاز به ثبت نام در دانشگاه خواهد بود مشروط به اینکه از زمان رسیدن به سن مشمولیت تا پایان تحصیل بدون وقفه در مدرسه مشغول به تحصیل بوده باشد و از زمان فراغت از تحصیل نیز بیش از یکسال نگذشته باشد ( فارغ التحصیلان خرداد و تیرماه در حکم فارغ التحصیلان شهریور ماه محسوب می گردند ).

۲- دانش آموزانی که قبل از رسیدن به سن مشمولیت  فارغ التحصیل می شوند فقط تا۶ ماه بعد از رسیدن به سن مشمولیت مجاز به ثبت نام در دانشگاه می باشند. مثال : دانش آموز متولد فروردین ۱۳۷۹ که در سال ۱۳۷۸ فارغ التحصیل شده است از آنجایی که این شخص در فروردین ۱۳۷۹ به سن مشمولیت می رسد، تا مهر ۱۳۷۹ باید در دانشگاه ثبت نام نماید در غیر این صورت شرایط ثبت نام در نیمسال دوم (بهمن ماه) را نخواهد داشت.

۳- متولدین نیمه دوم سال ( اول مهر تا پایان اسفند ) در صورتی که قبل از سن مشمولیت و در خرداد و یا شهریور همان سال فارغ التحصیل شده باشند فقط مجاز به استفاده از مهلت ۶ ماه پس از ماه تولد جهت ثبت نام در دانشگاه هستند. مثال: دانش آموز متولد دی ماه ۱۳۷۸ که در شهریور ۱۳۹۶ فارغ التحصیل شده باشد با توجه به اینکه فرصت ۶ ماه بعد از تولد او در تیرماه ۱۳۹۷ پایان می یابد جهت ثبت نام باید برگه اعزام به خدمت بدون غیبت که تاریخ اعزام هنوز نرسیده باشد ارائه نماید.

۴- متولدین ماه های بهمن و اسفند چنانچه در دی ماه سالی که در سال مشمولیت هستند فارغ التحصیل شوند فقط تا مهر سال بعد مجاز به ثبت نام هستند. مثال دانش آموز متولد ۷۸/۱۱/۳۰ که در ۹۶/۱۰/۳۰ قبل از سن مشمولیت در مقطع دیپلم یا پیش دانشگاهی فارغ التحصیل شود تا ۹۷/۰۶/۳۱ مهلت ثبت نام دارد.

دانشجویانی که قبل از رسیدن به سن مشمولیت در دانشگاه ثبت نام می نمایند حداکثر ظرف سه ماه پس از ورود به سن مشمولیت، باید جهت اخذ معافیت تحصیلی از طریق دانشگاه و دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی اقدام نمایند.

۵- مشمولان دارای مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی ( به استثناء موارد فوق الذکر در شماره ۲ و ۳و ۴ ) و یا فارغ التحصیلان مقاطع دانشگاهی تا یکسال پس از فراغت از تحصیل مجاز به ثبت نام در دانشگاه هستند.

۶-  دانشجویان انصرافی که در سنوات قانونی تحصیل و برای اولین بار طی دوران تحصیل، انصراف داده اند در صورت تمایل برای ثبت نام مجدد در دانشگاه، تا یکسال پس از تاریخ انصراف مجاز به ثبت نام می باشند.

۷- دارندگان برگه آماده به خدمت بدون غیبت که تاریخ اعزام آنها نیز سپری نشده باشد در صورت داشتن سایر شرایط قانونی می توانند جهت تحصیل در مقطع بالاتر از معافیت تحصیلی استفاده نمایند.

۸- ترخیص سربازان وظیفه در حال خدمت جهت تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر به شرط نداشتن غیبت اولیه بلامانع می باشد.

۹- دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته که بعد از انصراف مدرک کاردانی در رشته اخذ می نمایند مجاز به ثبت نام در مقطع کارشناسی ناپیوسته  نیستند مگر اینکه در مدت سنوات قانونی دوره کاردانی (۵ ترم) موفق به اخذ مدرک کاردانی شده باشند.

۱۰ - دانشجویانی که در مقطع کاردانی فارغ التحصیل شده اند مجاز به تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته نمی باشند بلکه باید در مقطع کارشناسی ناپیوسته ادامه تحصیل بدهند.

۱۱- کارکنان نیروهای مسلح در صورت ارائه گواهی اشتغال به خدمت از رده نیروی انسانی سازمان خدمتی که در آن به نوع عضویت وی (پیمانی یا رسمی ) و موافقت با تحصیل در دانشگاه اشاره شده باشد منعی جهت ثبت نام ندارند. کارکنان پیمانی در شروع هر نیمسال تحصیلی باید گواهی اشتغال ارائه نمایند.

۱۲- طلاب حوزه علمیه می توانند با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل از حوزه با درج شماره معافیت تحصیلی، به طور همزمان در دانشگاه ثبت نام نمایند. این دانشجویان باید در شروع هر نیمسال تحصیلی موافقت نامه حوزه علمیه را ارائه دهند.

سنوات تحصیلی مشمولان در مقاطع مختلف دانشگاهی:

مقطع تحصیلی

مدت معافیت

کاردانی

۵ ترم

کارشناسی ناپیوسته

۶ترم

کارشناسی ارشد ناپیوسته

۶ ترم

کارشناسی پیوسته

۱۰ ترم

دکتری تخصصی

۱۲ ترم

شرایط بهره مندی از سنوات ارفاقی:

مقطع تحصیلی

تعداد واحدهای گذرانده

کاردانی

۴۰ واحد

کارشناسی ناپیوسته

۴۰ واحد

کارشناسی ارشد ناپیوسته

۱۸ واحد

کارشناسی پیوسته

۸۵ واحد

دکتری تخصصی

گذراندن واحدهای نظری

۱- دانشجویانی که با استفاده از ترم اول سنوات ارفاقی فارغ التحصیل نمی شوند در صورتی می توانند از ترم دوم ارفاقی استفاده نمایند که حداقل ۱۵  واحد در ترم اول پاس نموده باشند.

۲- دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته که سنوات اولیه تحصیلی را به اتمام رسانده و شرایط لازم برای اخذ مجوز سنوات ارفاقی را ندارند چنانچه با صدور مجوز یک ترم در مهلت معرفی بتوانند مدرک کاردانی بگیرند درخواست مجوز در مهلت معرفی بلامانع می باشد.