رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر استان تهران:

احیا بافت فرسوده با همکاری دستگاه ها و بخش خصوصی

۰۱ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۵:۰۰ کد : ۵۸۳۶ اخبارها و رویدادها
احیا بافت فرسوده با همکاری دستگاه ها و بخش خصوصی

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی: دکتر محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر استان تهران در افتتاحیه کنفرانس ملی و استارتاپ ویکند «بافت فرسوده» در واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری

گفت: موضوع بافت فرسوده، نوسازی و بهسازی آن یکی از مهم ترین اولویت های مدیریت شهری است و با توجه به اینکه شهرها و کلانشهرهای ما در معرض آسیب های جدی ناشی از ناایمن بودن، جمعیت رو به افزایش و مهاجرت است از این روی بحث احیای بافت فرسوده بسیار مورد توجه است.

سالاری افزود: مجموعه ای از پدیده ها که ما در مدیریت شهری با آن مواجه هستیم موضوعات بافت های فرسوده، بافت های قدیمی و تاریخی، جمعیت پیرامون هسته تاریخی مرکز شهر و حاشیه نشینی های غیر رسمی است. در سال ۱۳۷۲در کل کشور حاشیه نشینی شش میلیون و در سال ۱۳۹۵متاسفانه ۱۱میلیون شده است.

وی اضافه کرد: ۶۰۰محله با بافت تاریخی که دارای ارزش میراثی هستند، هزار محله با بافت ناکارآمد شهری، هزار و صد سکونتگاه غیر رسمی و یا بد مسکنی وجود دارد که جمعیتی در حدود ۱۹میلیون نفر در این محله ها سکونت دارند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر استان تهران با تاکید بر اینکه باید شیوه مداخله ها را در نظام برنامه ریزی کشور تعریف کنیم، تصریح کرد: در سال ۱۳۷۶با شکل گیری شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی در وزارت راه و شهرسازی یک نگاه تخصصی به بافت شد اما از ایرادات اساسی آن غفلت از تعاملات بین بخشی، فرابخشی بوده است و سال ۱۳۸۲و با انعقاد تفاهم نامه ای با بانک مرکزی، تغییر رویکرد، نحوه و محوریت مداخلات و افزایش تعاملات مردمی گامی به سوی توانمندسازی بافت های فرسوده برداشته شد.

سالاری گفت: در سال ۱۳۸۸و با ارائه بسته های تشویقی و تسهیل گری و مداخله دولت بخشی از معضلات بافت فرسوده برطرف شد و در سال به سایر موضوعات بافت ها از جمله ابعاد فرهگی، اجتماعی،شهری، ترافیکی  و خصوصاً آسیب های اجتماعی توجه ویژه ای شد.

این مقام مسئول تاکید کرد: مهم ترین مشکل در احیای کامل بافت های فرسوده موضوع عدم هماهنگی چند وجهی، بین بخشی و فرا بخشی است که در صنعت ملی بازآفرینی کشور و با تشکیل ۲۱دستگاه و نهاد حل شده است.

سالاری اهداف بازآفرینی را کاهش فقر شهری، ارتقاء ایمنی و تاب آوری، افزایش هویت و منزلت مکانی و تغییر نگرش حکمرانی عنوان کرد.

وی گفت: اصولی ترین موضوعات قالب در سند ملی بازآفرینی توزیع متوازن جمعیت، رفع موانع سرمایه گذاری و بهره گیری از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فضاهای استارتاپی است و هدف از برگزاری این قبیل رویدادها مبنای برای حل مشکلات است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر استان تهران در خصوص برقراری نظام انگیزیشی مالی عنوان کرد: محور اصلی باز آفرینی مردم ساکن در بافت فرسوده، ایجاد زیر ساخت ها و روبناهای محیطی و توجه ویژه به ابعاد مختلف اجتماعی است.

وی در پایان افزود: این یک فرصت تاریخی برای شوراها و شهرداری ها است که با همکاری تمام دستگاه ها و با کمک بخش خصوصی و سرمایه گذاران بتوانند، موضوع احیای بافت فرسوده را به یک جنبش و مطالبه تبدیل کنند.